19 Kas 2021

Forti AI

Forti AI Genel Bakış

Siber saldırıların ve tehditlerin (fidye yazılımları, truva atları, kripto madenciliği, solucanlar vb.) kalıcı olduğuna şüphe yok, ancak aynı zamanda giderek daha karmaşık ve tehlikeli hale geliyorlar. Siber suçlular, yapay zeka (AI) ve yapay zeka bulanıklaştırma, kendi kendine öğrenen sürü tabanlı saldırılar ve genişletilmiş Hizmet Olarak Kötü Amaçlı Yazılım yetenekleri aracılığıyla otomasyon gibi yeni yenilikleri hevesle benimsiyor . Bu arada, aşırı yüklenmiş güvenlik operasyonları ekipleri, artan hacimde gelişmiş polimorfik, bilinen ve bilinmeyen tehditlerle mücadele etmek için geleneksel güvenlik kaynakları ve soruşturma prosedürlerine takılıp kalıyor.Kaynakların kısıtlı olduğu bu dönemde Forti AI ile bu iş yükünüz üzerinden alınmış oluyor.

Yapay zeka, siber güvenlik çözümlerinin gelişen tehditlerin önünde kalmasının yolunu açıyor. (DNN) tarafından desteklenen Fortinet FortiAI, endüstrinin en gelişmiş AI güvenlik çözümüdür. FortiAI, tehditleri ve kötü amaçlı yazılım salgınlarını saniyeler içinde tanımlayıp sınıflandırarak ve bunları ağda engelleyerek güvenlik uyarılarının ve tehdit yanıtının sıkıcı manuel tehdit araştırmasını hafifletmek için özel olarak tasarlanmıştır.

Yapay Zeka Destekli Siber Güvenlik Nedir?

Siber güvenliğe sağladığı pek çok faydanın yanı sıra, Yapay Zeka (AI), büyük miktarda verideki kalıpları tanımlayarak kötü amaçlı yazılım özelliklerindeki eğilimleri tespit etmesine ve insanlardan çok daha hızlı tehdit sınıflandırmaları yapmasına olanak tanır. Yapay zeka tabanlı bir sanal güvenlik operasyonları (SecOps) analisti, güvenlik olaylarını hızla tespit edip bunlara yanıt vererek insan analistlerine yardımcı olabilir ve onların daha yüksek bir düzeyde çalışmasına olanak tanır. Bunun gibi yapay zeka destekli siber güvenlik teknolojileri, küresel siber güvenlik becerileri boşluğundan etkilenen kısa kadrolu güvenlik ekipleri için bir nimet olabilir.

Makine Öğrenimi (ML), doğrusal sorunları çözmek için tasarlanmış siber güvenlikte kullanılan en yaygın yapay zeka türü olsa da, örneğin belirli bir durum için bir görevi daha verimli ve etkili bir şekilde yerine getirmek için tasarlanmış olsa da, Derin Öğrenme (DL) daha büyük karmaşık, doğrusal olmayan sorunları çözmek için tasarlanmıştır. insan beynindeki nöronların işleyişini modelleyerek.

Yapay zeka tabanlı öğrenme algoritmaları üç kategoriye ayrılır: denetimli, güçlendirilmiş ve denetimsiz. Denetimli bir ML algoritması, iyi huylu veya kötü niyetli olarak etiketlenen büyük bir örnek veri kümesi üzerinde eğitilmelidir. Buna karşılık, bir Derin Öğrenme modeli olan Derin Sinir Ağları (DNN), ön eğitimi ve daha sonraki denetimsiz öğrenmeye, yani kendi kendine öğrenmeye geçişleri sırasında, etiketli bir veri kümesi gerektirmeyen, güçlendirilmiş öğrenme, yani ödüle dayalı bir öğrenme sistemi kullanır. eğitim ve olgunluk. Daha da önemlisi, karar vermek için çeşitli veri kümeleri kategorisini ilişkilendirme yeteneğinde yatmaktadır.

Denetimsiz modda çalışabilen bir Sanal Güvenlik Analisti , yeni tehditleri en kısa sürede tam olarak analiz etmek ve araştırmak için deneyimli kaynaklara sahip olmayan yalın SecOps ekipleri için bir nimettir. DNN’nin doğuştan gelen kendi kendine öğrenme yeteneği nedeniyle, yapay zeka destekli siber saldırılar da dahil olmak üzere gelişen siber tehdit ortamına sürekli olarak uyum sağlar (aşağıdaki şemaya bakın).Sanal Güvenlik Analisti