fortigate_3g_setup_1

04 Şub 2011

Fortigate 3G 3.5 G 4G Lite Ile Internet Baglantisi Nasıl Yapılır

Fortigate 3G , 3.5 G , 4G, Lite Ile Internet Baglantisi Nasıl Yapılır,Fortigate 3g Bağlantısı,Fortigate 3G , 3.5 G , 4G, Lite connection Fortigate üzerinde adsl,ghdsl,metro eternet,lised line internet hatlarımızın yanı sıra yeni teknoloji ile 3G , 3.5 G , 4G, Lite Internetimizide Fortigate Firewallımız üzerinden verebiliriz.Örneğin kullandığınız Fortigate Üzerinde adsl kullanırken yedeklilik içinde 3G , 3.5 G , 4G, Lite Internet kullanabiliriz.Bunun için aşağıdaki adımları takip etmemiz yeterlidir. Resimdede göreceğiniz üzere pin’i disable etmeniz gerekmektedir.

fortigate_3g_setup_1

Fortigate consoledan aşağıdaki işlemin yapılması gerekmektedir.

Phone kısmı çok önemlidir LÜTFEN DİKKAT EDİNİZ
set phone1 “*99#”
Şeklinde olmalıdır,username telefon numarası girmenize gerek yok.

fortigate_3g_setup_2

3G , 3.5 G , 4G, Lite modemimizi usb portundan fortigate cihazımıza bağlıyoruz.Huawei modem diye cihaz bunu tanıyor.Fortigate ile anlaşan modem üreticilerinin listesi için fortinet.com dan bilgi alınabilir.Önemli olan Wireless Modem sekmesi mutlaka seçili olmalıdır.Bu sayede pini disable edilmiş 3g internet ipmiz fortigate üzerinde oturucaktır.
fortigate_3g_setup_3

Aşağıda resimde gördüğünüz üzere 3g ipmiz fortigate cihazımızda oturmuştur ve internete çıkışımızda bu ip üzerinden olmaktadır.
fortigate_3g_setup_4

Unutulmaması gereken internaldan modeme bir policy aşağıdaki şekilde yazılmış olmalı ve nat seçilmiş olmalıdır.
policy
fortigate_3g_setup_5